Produkter (Se alla)
29/5 - 31/5 (onsdag-fredag) - Stängt på grund av jaktmässa samt 7/6 (fredag, klämdag) stängt.

Licensbelagda köp

Här finns information om köp som kräver vapenlicens. Vid beställning av licensbelagda varor i vår webshop tar vi alltid en direktkontakt med dig som kund innan vi hanterar beställningen vidare.

Observera att oseriösa beställningar av licenspliktiga varor kan komma att anmälas till myndighet, t.ex. polismyndigheten.

Ammunition, krut och tändhattar

Innan vi lämnar ut eller levererar licenspliktig ammunition ska du uppvisa eller skicka in en kopia på både din vapenlicens och legitimation till Sportec AB, antingen via brev eller mail. Om varorna ska skickas går dessa som farligt gods och endast till en adress där mottagaren kan ta emot varorna personligen.

Vapen

Vi kan leverera ditt vapen när vi har fått hit din licenskopia eller ditt inköpstillstånd.
För att få tillstånd att ansöka om att få köpa ett vapen måste du först ha ett föreningsintyg från din klubb.
Vi hjälper dig med att fylla i din licensansökan.
Majoriteten av våra luft- och kolsyrevapen är tillståndsfria om du är över 18 år. Är du yngre krävs licens även vid köp av denna typ av vapen.

Licensansökan

När du bestämt dig för att köpa ett vapen hos oss så hjälper vi dig gärna med din licensansökan. Om det skulle vara leveranstid på vapnet och ett vapennummer inte är tillgängligt så kan du ändå skicka in ansökan utan nummer. Det du får från polisen är då ett inköpstillstånd. Skicka samtliga exemplar av inköpstillståndet till Sportec. När vi har dem kan vi leverera ditt vapen. Licensen kommer sedan från polisen.

Tänk på att en grundläggande förutsättning för att du ska bli beviljad licens är att din skytteförening står för en skriftlig rekommendation av dig som licensinnehavare. Det innebär att du bland annat ska ha genomgått den av svenska skytteförbundets stadgade säkerhetsutbildningen och varit aktiv skytt i tillräcklig omfattning. Ta kontakt med din lokala förening för mer information om vad som krävs för att få ett föreningsintyg.

Leverans

Vi skickar ditt vapen i delad försändelse, om du inte vill komma och hämta det.
Du får först huvuddelen. När du meddelat oss att du har fått huvuddelen så skickar vi slutstycket. Vi har aldrig kompletta vapen i transportkedjan. För aktuella fraktkostnader se här: Frakter